”Lucrăm la realizarea Master Planului pentru investiții în turism, un lucru asumat. Până la 1 iulie, trebuie legiferat printr-o hotărâre de guvern. Am trimis peste 240 de scrisori unităților administrative teritoriale să ne pună la dispoziție dacă au studii de fezabilitate finalizate, dacă au studii de prefezabilitate sau dacă au alte idei care să le pună în valoare localitatea respectivă”, a spus ministrul.

După legiferarea Master Planului, acesta a punctat că va fi realizată o ”Strategie de promovare-dezvoltare în turism”, astfel încât lucrurile să se miște într-un ritm mult mai alert decât până acum.

”Acestea două trebuie să vină ca un pachet, legiferate, să existe un temei legal în ceea ce privește transferul sumelor pentru investiții de la bugetul central la bugetul local. Noi, anul acesta, am trecut în buget 25 mil. lei pentru finalizarea unor domenii schiabile. Este vorba despre Câmpulung Moldovenesc, stațiunea Straja și Voineasa. Și mai avem centrul balneo din staţiunea Borsec şi centrul de kinetoterapie de la Govora”, a subliniat Mircea-Titus Dobre.

Potrivit oficialului, această sumă, deși ar putea fi considerată insuficientă, totuși trebuie luat în calcul faptul că este vorba despre investiții care au fost realizate în propoție de 90% și care trebuie finalizate.

(Aceste informații sunt extrase dintr-un interviu care o să apară în următorul număr al revistei Capital)