Retailerul francez colaborează cu peste 420 de producători de legume şi fructe din toată țara. Alături de 80 de familii din comuna Vărăşti, compania a pus bazele unei cooperative agricole cu o capacitate de producţie de 5.000 de tone de legume de pe o suprafaţă cultivabilă de 60 de hectare.

„Am grupat mai mulţi producători din această zonă şi am scurtat lanţul logistic la o zi de la recoltarea mărfii. Planul pe acest an a fost făcut pentru 5.000 de tone de marfă. Cred că vom depăşi planul în 2017. Noi am construit un depozit de 300 mp în comună, ne-am asigurat că ei să se ocupe exclusiv de producţie. La sfârşitul lui noiembrie vom avea planul de producţie pentru 2018 pe care ne bazăm. Astfel, nu mai există supraproducţie. Se reduc pierderile lor. Avantajele noastre sunt că avem produse proaspete, iar preţul este mai bun, pentru că s-au eliminat intermediarii“, a declarat Mircea Isvoranu.

El a povestit în cadrul Conferinţei Capital că în urma unei vizite recente în Olanda a vizitat o serie de sere întinse pe 4-5 hectare şi înalte de şase metri, unde se cultivau doar un anumit tip de legume.

„Într-o seră se cultivau doar roşii cherry. Ei pot să producă peste 300 de tone pe hectar de roşii cherry. Este adevărat, investiţia pe un hectar depăşeşte un milion de euro în Olanda. Mi-ar plăcea să se poată face şi aici aşa ceva“, a spus managerul Carrefour România.

Dorin Cojocaru, APRIL: Suntem nevoiți să plătim pentru distrugerea zerului de la lapte când alții îl valorifică

Conferința CAPITAL. Macovei (Agrointeligența): Marile țări europene îndoctrinează copiii să cumpere produse autohtone

Cornel Ștefan (MADR), Conferința Capital: Există plăți efectuare 1,89 miliarde euro și un grad absorbție 25,6%

Emil Dumitru, Pro Agro, la Conferința Capital: Unele decizii UE defavorizează Agricultura românească