Angajaţii Agenţiilor pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt decişi să nu reia activitatea până când nu-şi vor primi drepturile salariale.
“Îi anunţăm pe directorii direcţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă şi pe alţi directori ai instituţiilor din subordinea MMFPS că nu ne sperie ameninţările cu disponibilizarea pe care le fac prin telefoanele date angajaţilor şi că nu vom relua activitatea până nu ni se vor da drepturile salariale”, a declarat Ingrid Moldoveanu, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.
Joi dimineaţă, la ora 9.00, angajaţii ANOFM au întrerupt activitatea şi au intrat într-un conflict spontan de muncă susţinând revendicările angajaţilor din finanţele publice. Potrivit liderului de sindicat, şi-au încetat activitatea şi angajaţii din direcţiile judeţene din peste 20 de judeţe.
“Cerem revenirea la salariul iniţial pe care îl aveam înainte de aplicarea Legii 118, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. La ora actuală un angajat are de rezolvat între 50-70 de cazuri pe zi. Ne dorim acele suplimente nesimţite care nu depăşesc 377 de lei, aplicate la un salariu tot atât de nesimţit, care nu depăşeşte 470 de lei. Ameninţările nu ne mai sperie, pentru că ne sperie greutăţile şi lipsa banilor cu care să ne întreţinem familiile şi să ne plătim datoriile”, a afirmat liderul de sindical, Ingrid Moldoveanu.
Ministrul Muncii a intrat la discuţii cu angajaţii ANOFM după ce a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.