Stimulentele aferente lunii august vor fi plătite imediat, iar cele pentru luna septembrie la termenul stabilit iniţial.

„Trebuie verificat modul în care sunt distribuite. Trebuie redistribuite sumele pe medie. Fiecare lider din ţară trebuie să verifice sumele acordate”, le-a spus protestatarilor liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, după discuţiile avute cu ministrul Gheorghe Ialomiţianu.

Funcţionarii Finanţele au refuzat primul rezultat al negocierilor dintre reprezentanţii sindicaliştilor, conduşi de Vasile Marica, şi conducerea ministerului, care prevedea acordarea stimulentelor doar pentru luna august.
Procentul care va fi acordat ca stimulent este de 1,5%, în medie. “Procentul care se va acorda ca stimulent este de 1,5% pe medie, nu am putut ieşi din acest procent dar noi, sindicaliştii, vom avea grijă ca cei care au salarii mai mici să ia mai mult dar şi în funcţie de performanţă”, a spus Vasile Marica.
UPDATE:Ialomiţieanu: Va fi deblocată plata stimulentelor
Ministrul Finanţelor le-a spus greviştilor că le acordă stimulentele pentru lunile august şi septembrie, iar prin Legea salarizării angajaţilor MFP bugetarii vor primi salarii corecte.
„Am negociat cu liderii dv, am ajuns la puncte comune. Primul, deblocarea plăţii stimulentelor prin analiza de către o comisie sindicate-minister să vedem cum directorii au repartizat că vrem ca cei care au muncit să fie răsplătiţi.
Nu vreau ca directorii să fie beneficiari ai stimulentelor. Comisia va analiza modul de acordare a stimulentelor. Vreau ca stimulentele să se acorde în mod corect. Va dura puţin timp. Marţi în Parlament va trece legea astfel încât să aveţi un sistem de salarii echitabil. Veţi fi plătiţi corect, nu veţi mai sta cu teamă la sfârşitul lunii. Vreau să va asigur un sistem de salarizare echitabil. Marţi se va vota în Parlament legea si veţi avea salarii decente”, le-a spus ministrul Ialomiţeanu funcţionarilor din minister aflaţi în grevă.
Ministrul a arătat într-o conferinţă de presă, care a urmat negocierilor cu sindicaliştii, că vrea ca salariile să fie acordate corect. "Problema stimulentelor trebuia rezolvată de ani, nu a fost rezolvată, aşa că a sosit momentul să-l rezolvăm. Nu am fost niciodată împotriva acordării stimulentelor, dar am susţinut să se acorde transparent şi în funcţie de performanţă", a spus Ialomiţianu.
UPDATE 2: Blejnar: Este necesară restructurarea ANAF

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, a declarat că este necesară reorganizarea instituţiei, prin unificarea acţiunilor de control.

“Este necesară o restructurare a instituţiei, prin desfiinţarea unor administraţii fiscale din cele 424 de administraţii financiare prin redirecţionarea spre zonele de risc fiscal. În perioada următoare vom conferi Gărzii Financiare anumite atribuţii în ceea ce priveşte controalele fiscale şi vom comasa aceste structuri sub una singură şi vom încerca să unificăm controlul, printr-o singura instituţie care să verifice contribuabilul”, a spus Blejnar.

Oferta de acordare a stimulentelor este valabilă doar dacă angajaţii de la Ministerul Finanţelor vin la muncă vineri, a spus Blejnar.
“Oferta de acordare a stimulentelor este valabilă numai dacă angajaţii se prezintă de mâine dimineaţă la muncă. Avem şi varianta de ne adresa în instanţă pentru suspendarea grevei”, a arătat Blejnar.