"În ce măsură sunt aceste ameninţări ale marilor operatori, că, domnule, noi închidem, plecăm… nu pleacă nimeni. Nu pleacă câinele de la măcelărie, staţi liniştiţi. Dar, evident, având bugete mari, pierzând cumva sume foarte mari, sunt foarte agitaţi", a spus Tudose.

Întrebat care ar fi impactul economic în cazul în care firma austriacă îşi va închide, totuşi, obiectivele din România, ministrul Economiei a răspuns că singurul efect ar fi că "vor rămâne pădurile netăiate".

"Dumnezeule, o să rămână lemnul netăiat, o să rămânem cu pădurile netăiate! (…) Codul Silvic nu a fost făcut pentru o firmă sau împotriva unei firme. Vorbim de principii, de nişte procente, de nişte contingente. Cine se încadrează acolo, bine, cine nu, asta e. Dacă avem 10 pomi de tăiat, nu vă închipuiţi că, dacă pleacă unul cu drujba, pomii aceia rămân netăiaţi. Dar cei 10, nu 11 şi nu cineva să îi taie pe toţi, nu monopol", a afirmat ministrul.

Mihai Tudose consideră că, până la intrarea în vigoare a Codului Silvic, este nevoie de luarea unor măsuri tranzitorii, cum ar fi interzicerea exportului de masă lemnoasă neprelucrată.

Ministrul Economiei a avut, joi, o întrevedere cu mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Bistriţa-Năsăud, la care au participat şi prefectul Ioan Ţintean, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar.

SURSA: Agerpres