"Susţin în continuare ca produsele româneşti să fie cât mai prezente pe rafturile magazinelor. Înainte de a vorbi de această obligativitate(n.r- legea prin care comercianţii sunt obşigaţi să vândă produse româneşti în proporţie de 51%) ţine şi de datoria noastră. În primul rând trebuie să creştem productivitate, de aceea vreau să avem un buget foarte clar pentru sistemul de irigaţii. Astfel, în următorii 4-5 ani să existe un buget de 1 miliard de euro, ceea ce va reprezenta investiţii pentru sistemul principal de irigaţii, aşa cum prevede proiectul de lege. Iar pentru dezvoltarea sistemului secundar de irigaţii vor fi accesate fonduri europene", a spus Constantin.

În opinia ministrului, al doilea lucru pe care trebuie să-l facem este stimularea integrării producţiei. "Am văzut rezultate pozitive în ceea ce priveşte comerţul exterior. În 2015, piaţa extracomunitară a crescut cu 75%. Însă un lucru negativ este faptul că suntem campioni la materii prime, dar nu şi la produse finite. Excepţie face tutunul care este exportat după ce este procesat", a completat Constantin.

Un alt lucru important, în viziunea ministrului Agriculturii, este asocierea. El a mai spus că pentru a avea cât mai multe produse româneşti trebuie ca fermierii să se asocieze, iar aceştia trebuie să înţeleagă că nu este vorba despre vechile cooperative în care nu erau proprietari pe nimic. Pentru a susţine această măsură Ministerul Agriculturii a făcut un proiect de lege ce prevede relaxarea fiscală pentru fermierii care vor să se asocieze.