Ministerul Energiei a organizat o selecţie la care s-au înscris 84 de specialişti.

"Avem 14 candidaţi pe loc pentru Consiliul de Supraveghere de la Hidroelectrica. 84 de specialişti s-au înscris la selecţia organizată de Ministerul Energiei şi vreau să le mulţumesc. Nimic nu poate fi schimbat fără hotărârea de a te lupta cu sistemul şi cutumele lui", a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

"Ni s-a reproşat mereu că nu am schimbat oameni mai repede şi mai brutal, dar o astfel de practică ar fi fost atât ilegală, cât mai ales lipsită de profesionalismul necesar. Faptul că avem 84 de candidaţi pentru Consiliul de Supraveghere de la Hidroelectrica este un semn de speranţă şi o dovadă că, în viitorul apropiat, influenţa nefastă a unor oameni care nu au făcut altceva decât să tragă sforile este pe sfârşite", a mai spus Grigorescu. 

În urma procesului de selecţie, desemnarea membrilor în Consiliul de Supraveghere se face de către Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii, la propunerea acţionarilor. 

Ministerul Energiei, în calitate de autoritate publică tutelară, a selectat compania Transearch Internaţional SRL pentru a-l asista în acest proces de recrutare. Procesul de recrutare a fost lansat la data de 21 septembrie 2016, precizează ministerul, într-un comunicat. 

Hidroelectrica este cea de-a patra companie pentru care Ministerul Energiei a asigurat concursuri de recrutare în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Până acum au fost selectate Consilii de Supraveghere sau de Administraţie pentru Complexul Energetic Oltenia, Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie SA şi SC Oil Terminal SA. 

Societatea de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale Hidroelectrica SA este o societate pe acţiuni a cărui capital social este deţinut de statul român prin Ministerul Energiei în proporţie de 80,06% şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 19,94%. Domeniul principal de activitate este producţia de energie electrică în hidrocentrale, vânzarea de energie electrică, realizarea de servicii de sistem pentru Sistemul Energetic Naţional. 

Compania are în componenţa sa şapte sedii secundare, cu statut de sucursală, fără personalitate juridică, o filială, Hidroelectrica SERV SA al cărei scop este asigurarea de servicii de reparaţii şi o societate cu răspundere limitată cu sediul în Belgrad, Hidroelectrica Trading D.o.o. Belgrad, având ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice. 

La sfârşitul anului 2015, Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA a înregistrat o cifră de afaceri de 3.183.339.739 lei; numărul mediu de salariaţi era de 3.448 persoane, iar energia totală produsă a fost de 15.839.626 MWh/an. 

AGERPRES