Reprezentanții ONG-ului susțin că, în loc să suspende fondurile alocate, instituțiile abilitate ar fi trebuit să facă lobby pe lângă omologii lor din alte state dunărene, în vederea adoptării unor restricții similare celor din România.

Costul programului de repopulare recent blocat este de circa un milion de euro pe an. Specialiștii de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării (INCDD) și de la Autoritatea Ştiinţifică CITES (Convention on International Trade of Endangered Species of Wild Fauna and Flora) au subliniat faptul că beneficiile pe termen lung ale repopulării Dunării cu sturioni sunt mult mai mari decât cheltuielile necesare susţinerii proiectului.

Pescuitul sturionilor în scop comercial a fost interzis pentru o perioadă de zece ani în 2006.  Măsură legislativă a avut la bază studii ştiinţifice privind declinul iremediabil înregistrat de populaţiile de sturioni din apele de pe teritoriul României. Programul naţional de susţinere a Dunării cu pui de sturioni din specii ameninţate a fost implementat, în 2006, pentru refacerea stocurilor de sturioni sălbatici din fluviu, grav afectate de pescuitul necontrolat din perioada 1990-2000. Scopul principal al programului era acela de a redresa populaţiile de sturioni din Dunăre, astfel încât România să redevină lider de piaţă ca producător de caviar sălbatic în Uniunea Europeană.