Comparativ, averea medie a miliardarilor americani este de 4,5 miliarde de dolari iar a celor asiatici este de 3,2 miliarde de dolari.

Dacă miliardarii din Asia au o avere mai mică, ei sunt în schimb mai tineri decât omologii lor americani sau europeni cu o vârstă medie de 57 de ani, cu 10 ani mai puţin decât omologii lor.

De altfel, UBS şi PwC susţin că Asia va fi centrul celei de-a doua vârste de aur pentru miliardari. Pentru Josef Stadler de la UBS perioada actuală, caracterizată printr-o creare accelerată de bogăţie, este similară cu vârsta de aur înregistrată la sfârşitul secolului 19 şi începutul secolului 20 când SUA şi Europa au cunoscut o explozie a spiritului de antreprenoriat care a declanşat primul val de inovare din istoria modernă.

Studiul publicat marţi a fost realizat pe un eşantion de 1.300 de miliardari din întreaga lume. Din aceştia 47% sunt din SUA, 36% sunt din Asia şi 17% din Europa. Potrivit studiului, majoritatea noilor miliardari din SUA au făcut avere în sectorul financiar în timp ce cea mai mare parte a averilor formate în ultimii 20 de ani în Europa şi Asia îşi au originea în sectorul bunurilor de consum. De asemenea, studiul arată că un sfert dintre miliardarii asiatici au crescut în sărăcie, comparativ cu 8% în SUA şi doar 6% în Europa.

Studiul mai arată că în domeniul filantropic miliardarii de astăzi au tendinţa de a se concentra pe acţiunile care furnizează rezultate tangibile şi măsurabile. Acest fenomen de 'filantropie vizibilă' se manifestă în special în SUA unde peste 100 de miliardari au aderat la iniţiativa 'Giving Pledge' lansată de Bill Gates, prin care au promis că vor dona peste 50% din averea lor unor cauze filantropice.

SURSA: Agerpres