Un judecator federal a hotarat ca Microsoft Corp sa plateasca daune catre Alcatel-Lucent in valoare de 511,6 milioane dolari pentru incalcarea unor brevete de inventie.

Juriul a hotarat ca Microsoft a aplicat un brevet apartinand Alcatel, privind modul in care utilizatorii selecteaza data din calendarul unui anumit meniu al unor programe, printre care se numara si Microsoft Outlook si Windows Mobile. Reprezentanii Microsoft au declatat insa ca brevetele sunt strans legate de sistemul de operare Windows.

Judecatorul Judge Marilyn L. Huff a refuzat cererea Microsoft de reanalizarea a acestei decizii si a adaugat la suma initiala si cheltuielile de judecata. Bowermaster David, purtatorul de cuvant al Microsoft, a declarat ca: “Suntem dezamagiti de faptul ca judecatorul ne-a refuzat o noua analiza a cazului”.

In aprilie, juriul a constatat de asemenea ca producatorul de computere Dell Inc a incalcat un brevet de scriere al Alcatel. Astfel, Dell va plati despagubiri in valoare 70.000 de dolari, plus cheltuieli de judecata.

Sursa: AP