Directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer a redeschis usa negocierilor cu Yahoo! in privinta motorului sau de cautare, insa a exclus categoric o eventuala preluare a companiei.

Afirmatiile lui Ballmer i-au dezamagit pe actionarii Microsoft care sperau sa se reia negocierile privind preluarea Yahoo!, mai ales acum, dupa ce Jerry Yang si-a anuntat demisia din functia de director executiv al Yahoo!.

„Vreau sa fiu cat mai clar cu putina in exprimare. Am terminat cu discutiile privind achizitia Yahoo!. Am repetar acest lucru de mai multe ori insa unele persoane au intrat in confuzie”, a declarat Steve Ballmer.

El a adaugat ca Microsoft a facut tot posibilul. „Am crezut ca am ajuns la o concluzie ce avea un sens. Se pare ca cei de la Yahoo nu au fost de aceeasi parere la acea vreme si am mers mai departe”, a explicat Ballmer.

Microsoft si-a retras oferta de 47,5 miliarde de dolari pentru preluarea Yahoo!, in luna mai, dupa ce Jerry Yang si boardul de conducere al acestei companii au refuzat, spunand ca pretul oferit este prea mic.

Apoi, Microsoft a facut o oferta de cumparare a motorului de cautare pentru suma de un miliard de dolari.

Yahoo! a respins si aceasta oferta si a optat pentru o intelegere cu Google in privinta publicitatii.

Intelegerea cu Google s-a dovedit a fi un esec inca dinainte ca aceasta sa aiba loc, din pricina opozitiei autoritatilor antitrust din SUA.

Actiunile Yahoo! au scazut cu 13% in sedinta bursiera de miercuri, ajungand la 10,04 Dolari pe titlu.

De asemenea, si valoarea actiunilor Microsoft a scazut, insa mai moderat, cu 3,7%, la 18,96 dolari pe titlu.

Sursa: Times Online