"Astfel, facem primul pas în privinţa lansării Programului Tezaur, instrumentul prin care vor fi efectuate emisiunile de titluri de stat prin proiectul de act normativ care propune modificarea şi completarea normelor metodologice de aplicare a OUG 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin HG 1470/2017. Titlurile de stat pentru populaţie vor fi emise prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei statului", se arată în document, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, veniturile obţinute din deţinerea titlurilor emise de statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal.   

"Termenii şi condiţiile financiare aferente fiecărei emisiuni vor fi specificate în cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin ordin al ministrului Finanţelor Publice", menţionează sursa citată. 

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor anunţau, pe 30 august, că, în septembrie, se va lansa în septembrie o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie în cadrul programului FIDELIS, iar din octombrie va veni cu un nou instrument, şi anume certificate trezorerie. 

Titlurile de stat emise de MFP în cadrul programului ''FIDELIS Centenar" au intrat la tranzacţionare anul trecut, pe 5 august. 

"MFP a atras 735 de milioane de lei prin emisiunea de titluri de stat, de şapte ori mai mult faţă de oferta de 100 milioane lei anunţată iniţial. În cele trei săptămâni de ofertă, 20.185 de persoane fizice au cumpărat titluri de stat, de 16 ori mai multe faţă de anul trecut", informa, la acel moment, Bursa de Valori Bucureşti (BVB). 

Preţul unui titlu de stat este stabilit prin sistemul BVB, în baza cererii şi ofertei, fiind dependent de condiţiile pieţei. Preţul este exprimat ca procent din valoarea nominală şi poate fi mai mare sau mai mic decât valoarea iniţială de 100%, echivalent valorii nominale de 100 de lei. 

În data de 4 august 2017, MFP a plătit investitorilor prima dobândă anuală pentru titlurile de stat FIDELIS, ediţia Centenar, în valoare de 2,15 lei pe obligaţiune.