"În România există foarte multe blocaje în ceea ce priveşte cadrul legislativ privind pregătirea proiectelor mari de infrastructură cât şi a conţinutului studiului de fezabilitate, studiului tehnic, necorelare cu aplicaţiile solicitate de Comisia Europeană, un contract care este un contract de lucrări care nu se adaptează nevoilor. Ne-am gândit să încercăm modificăm toate aceste lucruri pentru a putea simplifica pregătirea de proiecte majore. Proiectele mari au avut probleme, iar cele mici au fost mai bune", a spus Răducu.

Ea a precizat că Ministerul Fondurilor Europene doreşte ca în perioada de programare 2014-2020 să crească calitatea proiectelor.

"Dorim să avem o abordare în aşa fel încât să creştem calitatea proiectelor, să avem proiecte mult mai eficiente şi să utilizăm fondurile europene pentru a avea un impact cât mai mare pentru dezvoltarea tuturor sectoarelor economice ale ţării", a mai afirmat ministrul Fondurilor Europene.

Aura Răducu a anunţat, joi, că rata de absorbţie a fondurilor europene este calculată la 78,74%, pentru perioada de programare 2007-2013. AGERPRES