"Diabetul este una dintre afecţiunile cu o prevalenţă în creştere alarmantă în România şi, prin patologia asociată, una dintre principalele cauze de mortalitate la nivel mondial. De aceea, este important ca, pe lângă alte analize uzuale, fiecare dintre noi să îşi testeze periodic glicemia pentru a diagostica din timp diabetul zaharat. Trebuie să trăim o viaţă sănătoasă alegând o alimentaţie echilibrată, să facem mişcare fizică în mod regulat”, a declarat Dr. Anca Popa, Director Medical, Centrul Medical Medsana.

Acţiunea face parte din componenta de prevenţie a unor afecţiuni precum cancerul de sân şi de col (LadyCare şi LadyCare+), diabetul şi obezitatea (NutriCare) şi afecţiunile cardio-vasculare (CardioCare), componentă lansată în acest an de către Centrul Medical Medsana.

în prezent aproximativ 346 de milioane de persoane sunt diagnosticate cu diabet zaharat în întreaga lume, iar dintre aceştia 55,2% trăiesc în Europa. În plus, la fiecare opt secunde, o persoană decedează din cauza diabetului şi a complicaţiilor acestuia. În România cca 1.506.300 de persoane suferă de diabet.