Numarul masinilor vechi abandonate pe strazile din Anglia a scazut, ca urmare a cresterii pretului pentru fierul vechi. Pana nu demult, companiile de colectare a deseurilor metalice, dar si cele de dezmembrari auto ar fi platit intre 30 si 50 de lire pentru o masina abandonata.

In prezent insa, pretul poate ajunge si la 200 de lire, datorita valorii otelului, cuprului si aluminiului ce pot fi recuperate din caroseria, sasiul, jantele si cablurile electrice ale masinii. In plus, pentru masinile cu piese reutilizabile pretul poate urca si mai mult.

Un stidiu realizat de o asociatie guvernamentala engleza arata ca in medie, in anul 2003, consiliile locale erau nevoite sa mute in fiecare zi circa 800 de masini abandonate, in timp ce in cursul acestui an, numarul masinilor care au trebuit sa fie ridicate de pe strazi a scazut la aproximativ 225 pe zi. De asemenea, numarul masinilor abandonate anual pe strazi a scazut de la 290.000 de untiati, la 71.000, ca urmare a implementarii celor mai sofisticate tehnologii de recuperare a metalelor folosite la productia masinilor.

Sursa: Times Online