Există niște oameni care au pe mână afaceri de miliarde de dolari și care au avut serioase probleme de învățătură.

Unul dintre ei este patronul grupului Virgin. Richard Branson a fost nevoit să urmeze o școală pentru copii cu dificultate pentru că era dislexic.

Un alt dislexic este directorul Cisco, John Chambers.

Bram Cohen, mai puțin cunoscut publicului larg, este cel care a creat platforma BitTorrent și care suferă de sindrom Asperger, o tulburare a dezvoltării, în care individul afectat are dificultăți în înțelegerea modalităților de interacțiune socială.Oamenii cu sindrom Asperger au unele manifestări de autism (concentrare anormala asupra propriei persoane, caracterizata prin tulburari grave de comunicare, dificultăți de concentrare și interacțiune socială), în special abilități sociale slabe și tendința spre rutină.

CEO-ul companiei JetBlue, David Neeleman, este celebru în America pentru sindromul ADHD pe care îl are. ADHD este o prescurtare acceptată internațional și înseamna Deficit de Atenție/Tulburare Hiperkinetica.

Un dislexic "celebru" este fondatorul Ikea, care și-a numit compania în urma acestei acestei maladii, în sensul că IKEA este un acronim format din inițialele numelui său Ingvar Kamprad, Elmtaryd (numele fermei unde a crescut) și Agunnyard (numele celui mai apropiat oraș). Patronul IKEA folosea acest acronim pentru că uita nume și denumiri, din cauza tulburărilor sale.

Cunoscutul designer Tommy Hilfigfer are mari dificultăți de citire și recunoaște că la școală a a vut rezultate extrem de slabe.

Un alt dislexic cunoscut este patronul Apple, Steve Jobs, care citea în trecut destul de greu.

Dislexic era și Bill Hewlett, co-fondatorul companiei HP, la fel ca și Henry Ford.