Evenimente Mica publicitate Abonamente
CITEŞTE ŞI

Timp liber

Manhattan, un cocktail cu istorie

Autor: |

O băutură de iarnă trebuie să fie aromată și plină de spirit. Ca să poți să o savurezi pe îndelete și să te încălzească în serile geroase. Manhattan poate fi alegerea ideală.

Este unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri din lume, iar americanii obişnuiesc să spună că este băutura bărbatului căruia îi place să bea. Originile sale sunt învăluite în legendă, iar cea mai populară poveste a genezei lui aminteşte de o petrecere găzduită de mama lui Winston Churchill, la New York, în cinstea unui candidat la preşedinţia Statelor Unite. Atunci pare că a fost servit pentru prima dată şi numele lui vine de la Clubul Manhattan unde a avut loc petrecerea. Un lucru este sigur: a apărut în secolul al 19-lea în celebrul cartier din New York şi de atunci renumele său este indisolubil legat de barurile din Manhattan şi de oamenii celebri care le-au frecventat în ultimele două secole.

Se spune că reţeta originală avea la bază whisky de secară, apoi, din cauza Prohibiţiei, acesta a fost înlocuit cu whisky canadian, pentru că era singurul la îndemână. Astăzi cea mai răspândită reţetă este cu bourbon, iar în Europa îl vei găsi făcut şi cu scotch (adesea sub numele Rob Roy). În tot cazul, ca să faci un Manhattan adevărat îţi trebuie whiskey american, vermut dulce şi bitter. Iar proporţiile sunt, mai mult sau mai puţin după gust, o măsură de vermut la trei de whiskey şi doi-trei stropi de bitter. Mai mult sau mai puţin după gust ar însemna că unii preferă să pună mai mult whiskey, alţii adaugă vermut sec („Perfect Manhattan“), iar alţii folosesc doar vermut sec, iar atunci reţeta se numeşte, previzibil, „Dry Manhattan“. Reţeta clasică, consemnată de International Bartenders Association este: 5 părţi de whiskey, 2 părţi de vermut roşu dulce şi 2 părţi de Angostura bitter.

Pagina 1 din 2
SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.
Capital - Comenteaza
Printeaza

EVZ

DCNews

Economica.net

Ziare.com

AutoBild

Adevarul

Click

Agrointeligenta

Doctorul Zilei

Animal Zoo

EVZ Monden

Infoactual

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

FACEBOOK
evz.ro