Capital: Care este părerea dvs despre ceea ce se întâmplă astăzi în industria luxului, în România?
Angela Țiboc: Piaţă locală a luxului a început, din nou, să crească. Deşi oamenii sunt mult mai atenţi la ce produse îşi cumpără, în ce investesc, totuşi nu au tăiat de pe lista de cumpărături produsele de lux. Mai mult, vânzările online pe acest segment se dezvoltă într-un ritm accelerat. Noi avem trei magazine fizice în România, însă am observat că magazinul online este foarte vizitat. Şi peste hotare, marile branduri de lux au magazine online, în special pentru clienţii care nu au timp să meargă într-un magazin fizic. În altă ordine de idei, luxul online din România nu este la fel de puternic precum cel din Vest. În România, luxul online este mai mult reprezentat de magazine ce oferă produse de brand la reducere, din colecţiile vechi. De asemenea, în Vest, magazinele de lux online au cele mai noi produse în acelaşi timp cu lansarea din marile magazine.
Capital: Se poate spune despre această industrie că şi-a revenit după anii de recesiune?
Angela Țiboc: Noi nu am prins anii de recesiune, business-ul este unul „tânăr”. Însă, observăm că femeile alocă sume importante pentru produsele de lux pe care şi le doresc. Dacă ne gândim doar la produsele din magazinele noastre, în online cel mai scump produs cumpărat a fost o geantă Celine de 12.000 de lei, iar în offline un model Valentino de 8.700 de lei. Produsele premium chiar pot fi considerate o investiţie deoarece preţul lor poate să crească după o anumită perioadă, în timp ce pentru produsele mass-market preţul merge doar în jos.
Capital: Ce spuneţi despre politica de preţ a magazinelor prezente pe acest segment?
Angela Țiboc: La brandurile de lux, politica de preţuri nu s-a modificat, din mai multe motive. În primul rând, aceste produse sunt lansate într-un număr foarte limitat şi doar câţiva clienţi pot beneficia de ele. Un alt aspect este că preţul acestor produse de lux nu se depreciază ci, aşa cum spuneam, în unele cazuri chiar creşte, în timp.
Este clientul de lux ”atent” la reduceri?
Angela Țiboc: Clientul de lux este atent în primul rând la calitate şi la autenticitatea produsului. Un client de lux veritabil nu se uită la preţ, cât la calitatea produsului şi la avantajele pe care le aduce acesta - funcţionalitate, design, imagine elitistă, stoc existent. În ceea ce priveşte reducerile pe piaţa de lux, acestea sunt clar un lucru bun deoarece există şi clienţi care aspiră la produse de lux, dar nu îşi permit întotdeauna să plătească primul preţ.
Capital: În ceea ce va priveşte, care sunt planurile de extindere pentru anul acesta?
-
-
Brandul american Michael Kors şi-a închis primul magazin ...
-
Bătăi de cap pentru antreprenori: Cifrele BNR și FMI pentru ...
-
Bucureştiul a sărit pragul de un milion de angajaţi, iar ...
-
-
Magazinele H&M caută angajaţi pentru magazinele din toată ...
-
În Dubai se deschide un nou, dar deja celebru, hotel plutitor ...
-
-
-
Factură umflată la energia verde. Zeci de fabrici scutite de ...
-
-
-
Saxo Bank: Trei motive pentru care obligațiunile de Trezorerie ...
-
-
-
Lumea este sufocată de datorii. Tot PIB-ul Chinei, împrumutat ...
-
“Verde” pentru noul stadion Rapid de 27 de milioane de euro ...
-
Compania din Giurgiu care este unică în Europa. Produsele ...