Studenții, manageri care au decis să parcurgă cursurile Online Business School, au absolvit până acum o medie de 4 cursuri fiecare. Programul este disponibil gratuit pentru încă alte câteva luni, pentru orice antreprenor eligibil și interesat sau persoană cu o funcție de conducere într-un IMM din România, care dorește să își dezvolte sau să-și îmbunătățească competențele de business.  

Persoanele care se înscriu la cursurile Online Business School se numără printre antreprenorii care au reușit să facă față unei perioade economice dificile: aproximativ 190.000 de IMM-uri s-au desființat în 2010, în timp ce în 2011, numărul acestora a scăzut la aproape 60.000. Pregătirea profesională continuă oferă șanse mai bune de dezvoltare pentru orice afacere, oferind metode de a face față competiției, dificultăților economice, precum și altor provocări.

Online Business School oferă managerilor expertiză specifică, prin studii de caz și simulări cu aplicabilitate directă. Cele mai accesate cursuri disponibile pe această platformă sunt cele de negociere, marketing și managementul timpului.

Până la acest moment, cel mai activ student Online Business School a absolvit cu succes 34 de cursuri.

Principalele beneficii oferite de Online Business School sunt:
•    participare gratuită,
•    mai mult de 70 de cursuri online disponibile, din diferite zone de activitate, inclusiv studii de caz realistice (lidership, vânzări, marketing, dar și de operare PC și cursuri de limbi străine),
•    conținut cu aplicabilitate imediată,
•    accesibilite a cursurilor; fiecare utilizator poate începe, pune pauză și continua mai târziu cursul, parcurgându-l în ritmul său, indiferent de timp și loc.  

Conform datelor înregistrate la Registrul Comerțului, 40% dintre IMM-uri activau în domeniul serviciilor. Prin urmare, cursurile și webinariile legate de vânzări, negocieri și marketing sunt de un real folos persoanelor cu funcții de conducere, ajutându-i să-și îmbunătățească activitatea, așa cum subliniază și unul dintre studenții Online Business School, Cristian Ariton, acționar și administrator al CCDL Events and Training S.R.L.

Cristian Ariton spune că, ”prin intermediul aplicațiilor folosite online am reușit să găsesc elemente suficiente în coordonarea unor activități dar și identificarea de măsuri pozitive în relația cu subordonații. De asemenea, am găsit răspunsuri la conceptele strategice ale companiei.” CCDL Events and Training S.R.L. este o companie recent înființată care are ca domenii de activitate formarea profesională, turismul și consultanța în management și afaceri. Cristian Ariton consideră că ”orice întreprinzător este bine să fie conectat la nou, iar o școală online care permanent vine în întâmpinarea acestor nevoi o văd ca o necesitate și un exercițiu firesc pentru orice tip de persoană cu abilități antreprenoriale.”

Un alt student al Online Business School, Cristian Albu, un antreprenor care oferă servicii de telecomunicații, consideră că, ”într-o perioadă de criză cu foarte mulți competitori pe piață, trebuie acordată o deosebită atenție pregătirii profesionale și asigurării unor standarde europene în pregătirea profesională, fără de care nu poți face față concurenței.” Cristian Albu a absolvit cursuri Online Business School de management, învățare a limbii engleze și de operare PC. ” Este pentru prima dată când particip la astfel de cursuri online, dar experiența acumulată în cadrul acestor cursuri mă face să cred că este unul dintre cele mai avansate concepte de formare și perfecționare profesională. Astfel nu ești legat de o anumită dată sau oră, acestea fiind parcurse în limita timpului disponibil, iar activitățile profesionale nu sunt afectate. Aș recomanda cu căldură acest tip de cursuri tuturor managerilor interesați în dezvoltarea abilităților personale și profesionale,” a adăugat Cristian Albu.  

Online Business School face parte din proiectul dezvoltat cu finanțare din partea Uniunii Europene, “Îmbunătăţirea competitivităţii IMM-urilor prin antreprenoriat durabil” (ICIMM). Prin intermediul acestui proiect, persoanele cu funcţii de conducere din companiile mici şi mijlocii din România beneficiază gratuit de cursuri de formare şi îndrumare pentru dezvoltarea afacerilor şi aptitudinilor profesionale. Cursurile vor fi disponibile pe platforma de e-learning www.bizschool.ro, dezvoltată de Romtelecom, Bluepoint IT Solutions şi OTEAcademy.

Mai multe detalii despre proiect, precum şi înscrieri la cursuri se pot face pe www.bizschool.ro.