Cuvântul Alo (Hello) a fost inventat deoarece nimeni nu ştia cum să iniţieze o conversaţie la telefon. Graham Bell insista asupra cuvântului Ahoy, însă Thomas Edison a introdus termenul Hello (Alo) care s-a impus cu trecerea timpului. 

Cimpoiul a fost inventat în Persia, nu în Scoţia. Cimpoiul era un instrument folosit chiar şi în Egiptul antic. Infanteria romană se folosea de el în timp ce cavaleria folosea trompeta. Formele cele mai incipiente s-au găsit în Asiria în palatul lui Nimrod, momentan bazorelieful care prezenta cimpoiul se găseşte British Museum. Nu se ştie exact cum a ajuns cimpoiul în Scoţia. Unii sunt de părere că este un import roman. Alţii cred că provine din Irlanda ca un rezultat al colonizării. 

Baschetul a fost inventat de un doctor canadian. În anul 1891, un tânăr canadian, asistent de la colegiul Springfield din statul Massachusetts, SUA, pe numele său James A. Naismith, încercând să facă mai variate lecțiile de educație fizică ale studenților, cu un conținut mai atractiv și mai dinamic, fără condiții materiale deosebite, a combinat unele reguli din jocul de fotbal cu 13 reguli noi și a înlocuit poarta cu un coș suspendat pe un perete. Astfel a luat naștere sportul căruia i s-a spus apoi baschet. La început echipele erau alcătuite din câte 50 de jucători, apoi numărul s-a redus treptat pentru a se ajunge la echipe formate din 5 jucători pe teren. Primul meci a avut loc pe 21 decembrie 1891 şi s-a încheiat cu scorul de 1-0. 

Primul telefon cu ecran tactil a fost inventat în 1993. IBM Simon a fost primul telefon mobil cu ecran tactil. Acesta încorpora şi funcţiile de pager, PDA şi fax. IBM Simon dispunea de un ecran tactil, pe care utilizatorii apăsau cu degetele sau cu un stylus. Simon oferea şi un calendar, o agendă de contacte, un ceas cu toate orele de pe glob, un calculator, aplicaţie de notiţe, email şi jocuri. 

Baseball-ul a fost inventat în Anglia. Conform unor jurnale descoperite de cercetători, acest sport era jucat în secolul 18 în Anglia. Era jucat atât de barbaţi, cât şi de femei. 

Compania care a inventat aspirina a inventat şi heroina. Heroina este un derivat al opiului, obținut la sfârșitul secolului 19 prin sintetizarea morfinei. Produsă de compania de medicamente Bayer AG, heroina a fost exportată în 1898 în 23 de țări din lume și folosită un timp în tratamentul afecțiunilor respiratorii. Ulterior dovedindu-se riscurile ei de abuz și grava adicție (dependență) a fost inclusă pe lista drogurilor narcotice de abuz și interzisă în numeroase state.