“Acordarea în sumă limitată, și anume 1.450 de lei/persoană, va conduce la lărgirea bazei de beneficiari ai voucherelor, dar și la un efect multiplicator, deoarece se va adăuga resursa financiară proprie pentru petrecerea vacanței cu familia în România. Este cel mai important sprijin acordat în ultimii ani turismului românesc și apreciem o creștere importantă în 2018 pe toate segmentele în turismul intern” a menționat președintele fondator al agenției. Potrivit Luciei Morariu, un procentaj de 10% din totalul vânzărilor agenției pentru destinații interne, circa 1,6 milioane de euro, a fost achitat prin acest instrument.

Altfel, vânzările Eximtur au depășit 55 de milioane de euro în 2017, fiind în creștere cu aproximativ 15% față de anul anterior. Valorea biletelor de avion vândute a crescut la 22 de milioane de euro. Creşterea din anul 2017 s-a datorat în principal diviziei Eximtur Business, care și-a lărgit portofoliul de clienți corporate prin încheierea a încă 90 de contracte.

Așadar, această divizie a generat peste 60% din totalul vânzărilor companiei. Germania și Marea Britanie au fost în topul destinațiilor externe de business travel. “Eximtur Business a continuat să crească într-un ritm constant, dar și investițiile în tehnologia de travel și echipa de consultanți au fost în creștere. Suntem într-un continuu proces de lărgire și instruire a echipei, diversificăm permanent gama de servicii oferite clienților corporate. A fost un an foarte productiv pentru noi”, a declarat Lucia Nora Morariu, președinte fondator Eximtur. Peste 95.000 de turiști, un număr în creștere cu peste 20% față de anul anterior, au optat pentru destinații autohtone în 2017, vânzările de vacanțe în stațiuni balneare, montane și în Delta Dunării cunoscând cea mai dinamică creștere, de peste 50%, cu un volum de vânzări de peste șase milioane de euro. 

Agenția a înregistrat pentru această categorie de destinații vânzări de peste 10 milioane de euro, în creștere cu 11% față de 2016. Cererile pentru stațiunile Venus, Eforie Nord și Jupiter au crescut cel mai mult, datorită unităților hoteliere modernizate și transformate în complexuri all inclusive. Pentru o vacanță în România, un turist a plătit anul trecut, în medie, 157 de euro. În 2017, specialiștii în turism extern ai agenției au readus în atenția turiștilor destinații precum Tunisia, Bora Bora sau Zimbabwe. Grecia și Turcia au rămas totuși principalele destinații externe cerute, Turcia cunoscând o revenire semnificativă în 2017.

 

Cipru a fost cea mai dinamică destinație de litoral extern, susținută de zborurile companiilor aeriene nou introduse către această destinație, din București și Cluj-Napoca, și cu impresii foarte bune de la clienți cu privire la condițiile de climă, mare și servicii hoteliere. Dintre orașele europene, Londra a fost principala capitală vizitată de turiștii noștri leisure, interesul față de această destinație crescând considerabil după anunțarea Brexit. Destinații precum Egipt, SUA, Danemarca sau Africa de Sud au înregistrat, de asemenea, o dinamică deosebită.