“Extinderea este necesară deoarece locația actuală este aproape de a-și atinge capacitatea maximă de procesare a comenzilor și se va dovedi, în scurt timp, subdimensionată față de trendul de creștere a vânzărilor pe care îl estimăm. Suprafața noului depozit Libris va fi de 5.000 de mp, cu 200% mai mare decât cel actual, și va putea găzdui peste 3 milioane de cărți, dar și noi game pe care le dezvoltăm” precizează Laura Țeposu, Director de Dezvoltare și Fondator Libris.

Potrivit datelor companiei, această companie va crește productivitatea și viteza de procesare a comenzilor și va permite susținerea ritmului de creștere anual al comenzilor, estimat la 20-30 de procente.

“În acest moment, capacitatea noastră maximă de livrare este de 3.500 de comenzi pe zi. În noua formulă de depozit, funcțională în 9-12 luni, luăm în calcul creșterea semnificativă a acestei capacități, astfel încât să putem livra 10.000 -12.000 de comenzi pe zi”, mai spune Laura Țeposu.

În primele 9 luni ale anului, Libris.ro a avut o cifră de afaceri de 22 mil. lei, cu 20% mai mare față de perioada similară din 2016, în timp ce valoarea medie a comenzii online a crescut cu 20 de procente față de aceeași perioadă de referință. Compania își propune să încheie anul 2017 cu o cifra de afaceri de 30 mil. lei (circa 6,5 mil. euro) și mizează pe un vârf puternic de vânzari in perioada Black Friday și Crăciun 2017.

“Noiembrie și decembrie sunt luni de vârf pentru vânzarea de cărți, pentru ca, din fericire, publicul își păstrează obișnuinta de a dărui cărți celor dragi cu ocazia Sărbătorilor de iarnă”, adaugă Laura Țeposu.