Noul regulament dă liber la reclame, în baza unui amendament formulat de consilierii municipali, în Piaţa Universităţii, Bd. Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei.

Primăria are însă obligaţia ca pentru aceste zone să realizeze, în mod special, un studiu de amplasare a mijloacelor de publicitate până pe 15 aprilie 2011.

Un alt amendament al consilierilor municipali se referă la amplasarea materialelor publicitare pe domeniul public sau privat al Capitalei, doar în baza unor licitaţii ce vor fi organizate de Primăria Municipiului Bucureşti, dar aprobate de CGMB. Licitaţiile ce vizează numărul şi dimensiunile construcţiilor publicitare şi distanţele dintre ele vor fi organizate în baza unor studii întocmite de Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din Primăria Capitalei.

Pentru reclamele din zona drumurilor publice, cel interesat are nevoie de avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din PMB.

Regulamentul votat joi de consilierii generali mai interzice afişajul pe monumentele din Bucureşti sau pe clădirile cu un astfel de statut, dar şi pe imobile care adăpostesc instituţii publice. Sunt exceptate afişajele care se referă la activitatea desfăşurată în aceste instituţii.

O altă interdicţie vizează amplasarea oricăror forme de reclamă pe gardurile cimitirelor, parcurilor, pe parapetele pasajelor rutiere subterane şi supraterane, precum şi pe carosabil.
SURSA: Agerpres