În 2017, vânzările au scăzut cu 8%, la 35 de miliarde de coroane (5,8 miliarde de dolari), în timp ce profitul înainte de taxe a înregistrat un declin de 18%, la 10,2 miliarde de coroane. 

"Anul trecut, veniturile pe pieţele noastre de bază au scăzut, în special în urma deciziei noastre de a ne pune în ordine stocurile. Declinul a afectat şi profitul nostru operaţional", a afirmat directorul general Niels B. Christiansen, potrivit Agerpres. 

Cel mai profitabil producător de jucării din lume speră să-şi stabilizeze afacerile anul acesta şi să construiască o creştere sustenabilă pe termen lung. 

În decembrie, vânzările au crescut pe şapte dintre cele 12 cele mai mari pieţe ale companiei, iar stocurile s-au redus la începutul lui 2018. 

Recent, Lego a anunţat că va renunţa la 1.400 de angajaţi, în condiţiile în care, în prezent, are aproximativ 18.200 de angajaţi. 

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze 'leg godt' ('joacă bine'), fără să ştie că în limba latină 'lego' înseamnă 'eu îmbin'. 

Lego Group este prezent în peste 130 de ţări. Filiala din România a grupului a fost înfiinţată în anul 2011, dar şi-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deţine o cotă de 30% pe piaţa de jucării din România, estimată la 200 milioane de euro.