Înaltul oficial a precizat că ‘angajatorii spanioli au suficientă forţă de lobby să obţină permisele de muncă, dacă îşi doresc muncitori din România’.

‘Sincer vă spun, nici un român nu va fi afectat (de restricţiile de pe piaţa muncii din Spania-n.r.). Cei de pe teritoriul Spaniei, sigur nu, iar cei din România, care vor să-şi găsească un loc de muncă în Spania nu depind de aceste restricţii, ci depind de cererea de forţă de muncă din Spania, adică de angajatorii spanioli şi vă spun că angajatorii spanioli în continuare caută români pentru slujbele pe care spaniolii nu le vor ocupa niciodată: construcţii, agricultură, menaj’, explică ministrul muncii.

Sebastian Lăzăroiu precizează că românii ‘pot să se angajeze, au nevoie doar de permisul de muncă, iar permisul de muncă trebuie obţinut de angajator, nu de cel care pleacă din România să-şi găsească un loc de muncă, iar angajatorii spanioli cred că au suficientă forţă de lobby să obţină aceste permise de muncă, dacă îşi doresc muncitori din România’.

Comisia Europeană a adoptat joi, 11 august, decizia prin care aprobă solicitarea Spaniei de a restricţiona accesul lucrătorilor români pe piaţa forţei de muncă, până la data de 31 decembrie 2012.
SURSA: Agerpres