”Sunt puține investiții în acest domeniu. Oltenia se uită în permanență la necesarul de investiții și la asigurarea reabilitării celor existente”, a spus Danciu. Potrivit acestuia, în ultimii ani, Oltenia a investit câteva miliarde în asigurarea condițiilor de de mediu.

De asemenea, privitor la strategia energetică, acesta a adăugat: ”Cărbunele e o sursă de încredere, strategia energetică va avea în vedere și acest aspect”.  

Au trecut 10 ani de la strategia energetică a României, dar nici acum nu avem forma finală a proiectului. Investițiile majore în sectorul energetic se pot număra pe degete, deși de mulți ani se discută de proiecte cu impact semnificativ.  

În România, cărbunele susține circa 40% din energia consumată la nivel național și chiar mai mult în perioadele de secetă.

CE Oltenia asigură peste 95% din producția de lignit a României. În afară de cărbunele necesar funcționării centralelor proprii, CE Oltenia livrează cărbune următorilor beneficiari: COLTERM Timisoara, RAAN, CET Govora, UATAA Motru.

Directiva UE care promovează energia din surse regenerabile prevede, în același timp, obligativitatea investirii în centralele clasice pentru a fi asigurat backup-ul (rezervă) în perioadele în care nu este vânt sau soare.

Dezbaterea „Energie pentru Viitor” a fost organizată de revista Capital cu sprijinul principalilor jucători din domeniu: Nuclearelectrica, Romgaz, Hidroelectrica, Transelectrica.

Informaţiile publicate de capital.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.