K Tech Electronics a realizat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 54,4 milioane dolari, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

“Consolidarea poziţiei K Tech Electronics pe o piaţă tot mai concurenţială a reprezentat pentru noi o prioritate în acest an. Evoluţia pozitivă a cifrei de afaceri, obţinută în această perioadă în care piaţa şi-a diminuat creşterile, reprezintă un echilibru între extinderea diviziilor de vânzări şi investiţiile realizate”, a declarat Cătălin Butolo, Director de Marketing al companiei K Tech Electronics.

Divizia de retail a companiei prin intermediul lanţului de magazine Ultra PRO Computers a realizat 50% din venituri, în timp ce Divizia de Distributie a contribuit, prin vânzările către reselleri si partenerii de tip hypermarket, cu 50%. Din punct de vedere al pieţei de calculatoare compania a deţinut în al doilea trimestru al anului 2008 o cotă de piaţă de 8,9% (conform IDC).

„Un alt factor important ce a contribuit la cota de piaţă a fost implicarea reţelei de magazine Ultra PRO Computers în programul guvernamental Euro 200. Prin prisma rezultatelor obţinute, preconizăm să deţinem pentru al doilea an consecutiv poziţia de leader în cadrul acestui proiect cu implicaţii sociale majore”, a adăugat Cătălin Butolo.

Pentru acest an, K Tech Electronics şi-a propus o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%. „La nivelul pietei de IT atât estimările studiilor independente, cât si ale principalilor jucători din piată sunt rezervate privind creşterile din acest an”, a mai adăugat Butolo.

Compania are in plan si extinderea reţelei de magazine Ultra PRO Computers. K Tech Electronics vizeaza de asemena propunem inaugurarea unui număr de şase noi centre ce implică o investiţie de 600.000 dolari.

Sursa: K Tech Electronics