Grupul Evenimentul Românesc, ai cărui acţionari sunt jurnaliştii Ion Cristoiu şi Vlad Pufu, a preluat Editura Eminescu de la scriitoarea Silvia Cincă. Tranzacţia a fost parafată săptămâna trecută, de către fostul proprietar, scriitoarea Silvia Cincă, şi de directorul general al Grupului Evenimentul Românesc, jurnalistul Vlad Pufu.

Potrivit paginademedia.ro, Grupul Evenimentul Românesc este deţinut de jurnaliştii Vlad Pufu (51%) şi Ion Cristoiu (49%).

În legătură cu tranzacţia încheiată săptămâna trecută, Vlad Pufu a declarat: „Este una dintre cele mai bune afaceri pe care le-am făcut în ultimul timp, având în vedere notorietatea editurii cu care am crescut toţi. Când spui Editura Eminescu, spui România, iar, după părerea mea, aceasta este singura din zona editorială care se poate indentifica ca brand de forţă pe acestă nişă, în contextul regionalizării europene”.

O nouă colecţie „Romanul de dragoste“

Acesta a adăugat că reprezentanţii editurii vor demara imediat o acţiune de recuperare a drepturilor de autor ale publiciştilor de până în 1989, urmând o reeditare a colecţiei „Romanul de dragoste”, sub o nouă formă.

De asemenea, editura va continua să sprijine autorii tineri, dar şi pe cei consacraţi, în cadrul altor colecţii, şi va dezvolta parteneriate cu alte edituri europene.

Editura Eminescu a fost înfiinţată în 1969, sub titulatura Editura pentru Literatură, iar de-a lungul timpului a promovat cei mai mari scriitori români, clasici şi contemporani, şi a devenit unul dintre cele mai importante branduri din domeniu.

Aproape jumătate dintre scriitorii români au debutat la Editura Eminescu, până în 1989. De asemenea, Editura Eminescu este posesoarea brandului cunoscut românilor sub titulatura de „Colecţia romanului de dragoste”.

Grupul Evenimentul Românesc desfăşoară activităţi de presă şi publicistică axate pe zonele locale şi regionale, editând mai multe publicaţii locale (Şansa Buzoiană, Şansa Vrânceană etc.) şi deţine o reţea de televiziune (Focus TV) şi una de radio (Focus FM) regionale.

Grupul condus de Vlad Pufu mai deţine tipografia Tipogrup şi o serie de centre de distribuţie de carte şi presă scrisă. Vlad Pufu este şi unul dintre fondatorii LTVN, firma care produce emisiunea lui Teo Trandafir.

SURSA: Mediafax