Compania de dezvoltare imobiliara israeliana Carmel Investments Group (CIG) a intrat pe piata autohtona in urma cu circa trei ani, si, de atunci a achizitionat patru terenuri dintre care trei sunt in Bucuresti si unul in Cluj-Napoca. “Am venit aici ca sa ramanem si de aceea cumpanim foarte bine achizitiile pe care le facem. Am cumparat cele patru terenuri in cei trei ani de cand suntem pe piata romaneasca si nu cred ca preturile acestora sunt chiar atat de mari, daca le comparam cu cele din alte tari”, spune pentru Capital, Jacques Beer, CEO-ul companiei.

CIG dezvolta, in prezent, in Pipera proiectul Green Vista, amplasat in apropierea Scolii Americane, ce va include 229 de apartamente. Cu o suprafaţă construită de 37,500 de mp (incluzând 3.000 mp de terase), proiectul va fi alcătuit dintr-un complex de trei clădiri cu 10, respectiv 11 etaje fiecare si parcare subterană. In prezent, preţurile de vanzare pornesc de la 1350 euro/mp plus TVA şi ajung până la 2.000 euro/mp pentru un penthouse. Lucrarile de constructie vor fi definitivate in 2009.

CIG planuieste si dezvoltarea altor trei proiecte rezidentiale, doua in Capitala,  Bulevardul Pipera şi Otopeni Villas si unul in Cluj Nacpoca, denumit Hill Top> acaesta din urma va include 1500 de apartamente, construcţia urmand sa înceapa în cea de-a doua jumătate a anului curent, livrarea fiind stabiliata pentru anul 2013 .

CIG este controlata de familia israeliana Beer si are afaceri in domeniile: imobiliar, bauturi, tehnologie, retail, bijuterii etc. CEO-ul, Jacquues Beer controleaza compania in proportie de 85%, actiunile acesteia fiind listate la bursa din Tel Aviv.