Guvernul italian estimase că anul 2016 se va încheia cu o creştere de 0,8%, în timp ce Comisia Europeană (CE) a majorat la 0,9% previziunile de creştere, faţă de 0,7% cât estimase anterior. 

Istat a precizat, totodată, că ajustat la numărul de zile lucrătoare, care au fost în 2016 cu două mai puţine faţă de anul anterior, PIB ar fi crescut cu 1%. 

Pe de altă parte, creşterea economiei italiene în trimestrul al patrulea a fost de 0,2% faţă de trimestrul anterior şi de 1,1% comparativ cu perioada similară din 2015. 

Majorarea din ultimul trimestru s-a datorat în special creşterilor din industrie şi servicii, care au compensat scăderea din agricultură.

Creşterea cererii interne a compensat, la rândul său, diminuarea celei externe, menţionează Istat, care va publica datele definitive referitoare la creşterea economică pe 1 martie.

Creșterea economică a celor 28 de state care alcătuiesc Uniunea Europeană a fost de 1,8% în ultimul trimestru al anului trecut comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015, conform datelor transmise, marți, de Eurostat.

AGERPRES