"România dispune de avantaje competitive deosebite în acest sector. Exporturile în domeniu ating aproape un sfert din totalul exportului naţional, industria auto se dezvoltă consistent pe orizontală, iar companiile autohtone lucrează cu şi pentru cei mai importanţi producători auto din lume. Toate aceste atuuri trebuie susţinute şi sprijinite în continuare la nivelul autorităţilor, prin politici economice adecvate", se arată în mesajul transmis la SIAB de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu și citat de Agerpres. 

Şeful statului îşi exprimă speranţa că SIAB va redeveni rapid un reper în calendarul evenimentelor de profil. 

"Este un moment prielnic, în care industria auto românească marchează unele dintre cele mai notabile realizări din istoria sa. În ultimul deceniu, industria auto românească aproape că şi-a triplat performanţele, de la aproximativ 8 miliarde de euro în 2009 la aproape 24 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut. Prin realizările obţinute de Dacia-Renault şi Ford, România face paşi temeinici către consolidarea sa pe scena auto europeană şi internaţională", a arătat Iohannis în mesaj. 

Potrivit şefului statului, în prezent, România se află între primii zece producători auto europeni, iar această poziţie se va întări probabil şi mai mult, odată cu noile modele lansate de cei doi producători naţionali, pe care i-a felicitat pentru realizările lor de excepţie. 

El a subliniat că evenimentele expoziţionale de profil sunt iniţiative binevenite pentru lansarea şi promovarea realizărilor industriei auto. 

"Sper că, prin succesul Salonului Internaţional de Automobile Bucureşti, România va intra pe poziţii de frunte în circuitul expoziţional european", a mai afirmat Iohannis în mesaj.