"Acasă nu ne-am consultat, dar am văzut acea scrisoare. Este o scrisoare prin care se cer clarificări, nu se face nicio acuzaţie acolo şi din acest punct de vedere scrisoarea nu este greşită şi da, am discutat în speţă, preşedintele Juncker m-a abordat şi i-am spus că este o preocupare legitimă din partea opiniei publice şi opiniei politice din România. L-am rugat să dea în lucru la o echipă care se apleacă cu toată seriozitatea şi în toată profunzimea asupra chestiunii şi să ne lămurească. Personal, nu cred că este vorba de o imixtiune în actul de justiţie, dar nu vreau să dau eu răspunsul în locul Comisiei. I-am rugat, de asemenea, să trateze chestiunea exhaustiv şi să vină cu nişte răspunsuri pertinente pentru întregul demers, fiindcă până la urmă de aici rezultă o creştere a credibilităţii MCV la noi acasă sau o scădere a încrederii în acest mecanism. Eu cred că lucrurile se vor lămuri şi repede, şi bine, a afirmat şeful statului la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, citează Agerpres.

Miercuri, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, o scrisoare în care îi adresează rugămintea de a clarifica "aspectele de fapt şi de drept" legate de o scrisoare a Comisiei din octombrie 2012, transmisă Ministerului român al Justiţiei, în care se regăsesc solicitări "concrete, directe" privind anumite cauze penale şi anumite persoane cercetate penal pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de abuz în serviciu.
Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles, unde se vor discuta subiecte din domeniul economic, precum recentele măsuri luate de SUA privind instituirea unor taxe la importurile de oţel şi aluminiu, dar şi relaţiile externe.