Capital: Cum defineşti „femeia de succes“?
Mihaela Glăvan: Succesul este relativ. Sunt multe femei despre al căror succes citeşti, dar nu le-ai cunoscut niciodată. Altele, apar aici la mine, în showroom. Sunt acele femei sigure pe ele, care ştiu să delege lucruri, au o anumită atitudine şi nu sunt arogante. Pentru mine o „vedetă“ nu este, fără doar şi poate, o femeie de succes. Și aici mă refer la acele doamne şi domnişoare care apar prin tot felul de tabloide sau care vor să demonstreze „te miri ce“ pe la tot felul de emisiuni. Ce vreau să spun? Dacă eşti cunoscută nu înseamnă neapărat că eşti de succes, iar dacă eşti de succes nu înseamnă neapărat că eşti cunoscută. Și, bineînţeles, mai sunt şi excepţii. Dar, în general, oamenii puternici nu ţin să îţi arate cât sunt ei de grozavi.
Capital: În câteva cuvinte, ce înseamnă astăzi brandul „Mihaela Glăvan“?
Mihaela Glăvan: Înseamnă 13 ani de ambiţie, de consecvenţă, de creativitate, de noroc. În 2003, când am început, lucram cu alte ateliere, iar astăzi am 20 de angajaţi, proprii mei angajaţi. Acum pot face ceea ce îmi place, lucruri la care în trecut doar visam.
Capital: Între deciziile pe care le-ai luat, în ultimii ani, care a fost cea mai inspirată?
Mihaela Glăvan: Acum doi-trei ani, am avut o mică problemă cu acest business şi am luat decizia să schimb mulţi furnizori. Despre ce este vorba, de fapt? Să ne uităm cu atenţie la un pantof. Este o asamblare de componente. Într-adevăr, eu creez, fac un design, lucrez la un concept, ajung la un produs finit, dar tot timpul asamblez nişte lucruri într-un pantof. Este vorba despre branţul pe care nu îl faci tu, tocul pe care nu îl faci tu, talpa pe care nu o faci tu. În momentul în care apar probleme cu unul dintre furnizori, pantoful se duce de râpă. Și, în special branţul, care reprezintă temelia, ceea ce încheagă un pantof, ceea ce ţine un pantof. Dacă branţul nu este în regulă, s-a terminat povestea: tocul intră înăuntru, se duce pe spate, nu calci drept, pantoful nu e confortabil. În momentul în care eu am schimbat nişte lucruri, am fost mult mai mulţumită, designul meu era pe o bază sanătoasă, pe o talpă bună. Am găsit inclusiv furnizori pentru tălpi din piele. Mai mult, am cunoscut un furnizor din Italia, pasionat de încălţăminte la fel ca mine şi care mă sprijină cu orice idee vin.
Capital: Pentru că modelele tale sunt deosebite, tentaţia să fie copiate este foarte mare.
Mihaela Glăvan: Și chiar se întâmplă acest lucru. S-a întâmplat în trecut, se întâmplă şi acum. Relativ recent, mi-au scris clienţii că au văzut un model foarte cunoscut promovat pe un site care nu îmi aparţinea. Am crezut că este un brand din Italia, pentru că aşa suna numele. Și mă gândeam: „Oare cum poate să circule aceeaşi idee aşa, prin lume?“. Am avut noroc că acel model a fost foarte mult promovat. Am văzut inclusiv pe pagina de Facebook a unei vedete care, probabil, l-a primit să îl promoveze. Ei l-au lansat anul trecut, în noiembrie, iar eu cu un an şi ceva înainte. Evident că i-am dat în judecată. Acum ne sună să rezolvăm, într-un fel. Este un model atât de particular, iar ei l-au făcut identic.
-
La Dubai se deschide un nou, dar deja celebru, hotel plutitor ...
-
-
Bucureştiul a sărit pragul de un milion de angajaţi, iar ...
-
Brandul american Michael Kors şi-a închis primul magazin ...
-
Bătăi de cap pentru antreprenori: Cifrele BNR și FMI pentru ...
-
-
Magazinele H&M caută angajaţi pentru magazinele din toată ...
-
-
-
Factură umflată la energia verde. Zeci de fabrici scutite de ...
-
-
-
Saxo Bank: Trei motive pentru care obligațiunile de Trezorerie ...
-
-
-
Lumea este sufocată de datorii. Tot PIB-ul Chinei, împrumutat ...
-
“Verde” pentru noul stadion Rapid de 27 de milioane de euro ...
-
Compania din Giurgiu care este unică în Europa. Produsele ...