Administrația prezidențială a SUA a comunicat datele respective după ce MSNBC, preluată de Reuters, anunțase că a obținut două pagini din declarația de impunere a lui Trump de acum 12 ani.

Prezentatoarea Rachel Maddow de la televiziunea citată a precizat că a primit documentele de la ziaristul David Cay Johnson, iar acesta a susținut că le-a primit prin poștă.

Practic, cifrele arată că Trump a plătit un impozit de 25%. Casa Albă a precizat că, în calitate de șef al organizației care îi poartă numele, Trump avea obligația "de a nu plăti impozite mai mari decât cere legea". Pentru a minimiza suma datorată ca impozite federale, el a declarat pierderi de 100 de milioane de dolari, ținând cont de "deprecierea pe scară largă a construcțiilor".

În campania electorală de anul trecut, Donald Trump a încălcat tradiția politică din SUA, potrivit căreia candidații la președinție își fac publice declarațiile de impunere. Chiar și după ce a ajuns președinte, Trump a continuat să păstreze secrete impozitele plătite, motivând că situația sa financiară face obiectul unui audit încă neterminat din partea IRS (Internal Revenue Service), autoritatea fiscală a Statelor Unite.

AGERPRES