Evenimente Mica publicitate Abonamente
CITEŞTE ŞI

Companii

Iluminat stradal eficient, parcări inteligente, eficiență energetică, platforme administrative de lucu, managementul deșeurilor și multe alte aplicații destinate orașelor moderne vor fi prezentate la Different City-Smart City. Dezbatere 2017-2020 (P)

Autor: | | 0 Comentarii

Different City-Smart City. Dezbatere Națională 2017-2020 - evenimentul care reunește primari, city manageri, specialiști în administrație cu experți în soluții pentru o administrare modernă a orașelor - se va desfășura săptămâna viitoare, pe 24 și 25 octombrie la București, Ramada Plaza, Sala Terra, începand cu ora 8:00. Aflată la cea de a doua ediție, Dezbaterea oferă cadrul necesar discuțiilor și promovării conceptului de Smart City și contribuie la crearea unei rețele de inovare în rândul administrațiilor publice și a mediului de afaceri, care să conducă la creșterea calității vieții în comunitățile urbane.

Obiectivele evenimentulului sunt:

• Accelerarea deciziilor autorităţilor publice pentru adoptarea soluţiilor smart în beneficiul cetăţenilor, mediului de afaceri, turiştilor şi administraţiei
  • Promovarea soluţiilor inteligente pentru administrarea şi funcţionarea oraşului şi transformarea lui în Smart City cu ajutorul unor platforme şi soluţii specifice
  • Identificarea domeniilor de interes comun pentru viitoarele implementări şi parteneriate în domeniul smart city.

Alături de autorităţi publice locale sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai companiilor, mediului universitar şi ai organizaţiilor non-profit. Evenimentul este susţinut de Ambasada Olandei, prezenţa doamnei ambasador Stella Ronner- Grubačić fiind confirmată deja. Coordonarea conţinutului şi moderarea dezbaterii este asigurată de Marius Bostan, fost ministru al comunicaţiilor şi pentru societatea informaţională. Alţi speakeri internaţionali s-au alăturat pentru a împărtăşi audienţei din experienţele altor ţări, cum sunt administrate oraşele lor.

„E timpul ca un public cât mai larg să afle că oraşele pot fi inteligente sau ar trebui să fie. Primarii, city managerii ar trebui să fie informaţi despre soluţiile existente care îi vor duce în rândul oraşelor inteligente. Există şi în România oraşe care au intrat serios pe acest trend şi care sunt exemplu de ştiut, de urmat. Apoi, cetăţenii fiind informaţi, vor şti ce să ceară edililor şi cum să participe şi ei la acest efort. În acest mod vor putea grăbi adoptarea soluţiilor pentru smart city”, a declarat Marius Bostan.

Digitalizarea continuă să transforme industriile şi schimbă fundamental modul în care trăim, lucrăm şi gândim. Oraşele digitale permit conexiuni între rezidenţi, turişti, întreprinderi şi toate entităţile publice. Efectele creşterii volumului de date, a conectivităţii şi a vitezei generate, de exemplu, de Internetul obiectelor (IoT), analizele de predicţie care utilizează Big Data şi provocările de securitate afectează cerinţele moderne de stocare a datelor. În acest context,  compania americană Dell EMC, Partener Principal al evenimentului, va prezenta o platformă deschisă de date care să ofere cetăţenilor şi întreprinderilor o perspectivă asupra datelor colectate de administraţie. Acestea pot include date din poluarea mediului şi fluxurile de trafic. Fiecare cetăţean şi mediul de business vor avea astfel un drept democratic de a accesa şi de a folosi date deschise

Tot cu o platformă inteligentă, o noutate de ultim moment, va veni şi compania Digitax. Platforma Digitax va permite tuturor instituţiilor să acţioneze într-un mod uşor, rapid şi interconectat şi oferă posibilitatea funcţionarilor să schimbe informaţii şi documente atât intre ei, cât şi cu cetăţenii. Compania Synergetics Corporation va prezenta de asemenea o aplicaţie pentru gestiunea datelor urbane şi automatizarea activităţii de urbanism - GIS.

Autorităţile publice preocupate de iluminatul stradal eficient, adaptat nevoilor specifice vor avea la alegere mai multe solutii. Compania TVILIGHT B.V din Olanda împreună cu firmele româneşti Aedillia şi Cybernetics  International, cu care acţionează în cadrul unui parteneriat pentru piaţa românească, vor prezenta  soluţii de iluminat public inteligent, care permit adaptarea automată a intensităţii luminoase în funcţie de trafic şi monitorizarea în timp real. O soluţie de iluminat inteligent va fi prezentată de Telekom Romania, în cadrul portofoliului său de produse smart city în care regăsim cele mai noi soluţii de parcare şi managementul mobilităţii, siguranţă publică şi supraveghere video.

Low Power Smart City Italia care colaborează cu universitatea Tor Vergata din Roma, ENEA (Institutul Naţional pentru Tehnologii Noi, Energie şi pentru dezvoltare economică durabilă) şi cu Centrul Naţional de Cercetare pentru Dezvoltare (CNR), va prezenta rezultatul cercetărilor sale pentru crearea unor noi modalităţi de comunicare în domeniul eficienţei energetice, cu scopul de a aduce cunoştinţele şi soluţiile sale la dispoziţia administraţiei publice locale. În acest fel, Primăriile pot spori calitatea şi serviciile pentru cetăţeni, făcând oraşele cu adevărat inteligente.

Pagina 1 din 2
SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.
Capital - Comenteaza
Printeaza

EVZ

DCNews

Stirile Kanal D

Economica.net

Ziare.com

AutoBild

Adevarul

Stirile Tvr.ro

Click

Agrointeligenta

Doctorul Zilei

Animal Zoo

EVZ Monden

Infoactual

Capital - Articole similare

Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

evz.ro