Totodată, Horia Adrian preia responsabilități regionale, prin rolul de Market Head LafargeHolcim pentru Europa emergentă, care cuprinde Serbia, Bulgaria, Moldova și Azerbaidjan. Managerii locali ai operațiunilor grupului din țările menționate vor raporta direct către acesta, iar noile poziții preluate de către Horia Adrian raportează direct către Marcel Cobuz. Acesta din urmă a fost numit în luna decembrie la conducerea operațiunilor LafargeHolcim pentru Regiunea Europa.

Horia Adrian (48 ani) este absolvent al programului de masterat în Administrarea Afacerilor al Universității Anjou și al programelor de licență și de masterat în Inginerie Mecanică ale Universității „Dunărea de Jos” Galați. El s-a alăturat grupului LafargeHolcim în anul 2000 ca manager de proiect pentru diviziile Betoane și Agregate ale Holcim România. În intervalul 2004 – 2010 a activat ca Sales, Marketing & Logistics Director și apoi ca CEO pentru compania Garadagh Cement, subsidiara din Elveția a grupului Holcim.

Ulterior a preluat conducerea Holcim Rusia, CEO pentru Europa de Est și zona CSI, CEO LafargeHolcim în Orientul Mijlociu. Înainte de a fi numit CEO al Holcim România, Horia Adrian a ocupat poziția de Head of Business Transformation pentru grupul LafargeHolcim. 

Grupul LafargeHolcim s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge şi Holcim în 2015, când a devenit cel mai mare producător de materiale de construcţii din lume. Marcel Cobuz a fost responsabil cu procesul de preintegrare a Lafarge în proiectul de fuziune LafargeHolcim.

Holcim România a consemnat în 2016 o cifră de afaceri de 226,2 mil. euro, în scădere cu 10% faţă de rezultatul anului precedent, şi un profit în stagnare de 28,4 mil. euro. „Având în vedere contextul pieţei locale, cu cheltuieli publice reduse şi lipsa proiectelor mari de infrastructură, ne aşteptăm ca volumele de ciment ale Holcim România să stagneze, în aceeaşi direcţie cu estimarea pentru întreaga piaţă. Pentru finalul anului 2017, estimarea Holcim România indică o creştere de 0-2% a pieţei de ciment“, spuneau anul trecut reprezentanţii companiei. Până acum, investiţiile grupului la nivel local au depăşit 700 mil. euro, iar fabricile de ciment ale Holcim din Câmpulung şi Aleşd ocupă primele două locuri în ierarhia celor 200 de fabrici ale grupului LafargeHolcim, în privinţa performanţei. Compania deţine în România două fabrici de ciment, o staţie de măcinare, 14 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi terminale de ciment în Bucureşti, Turda şi Roman. Holcim are aproximativ 800 angajaţi în România.