H&M, retailerul de îmbrăcăminte suedez, a închiriat 1.800 metri pătraţi în Maritimo Shopping Center din Constanţa, deţinut de grupul austriac Immofinanz, care va fi deschis în toamna acestui an.

Potrivit unui comunicat al Immofinanz, citat de mediafax.ro, circa 85% din suprafaţa totală destinată retailului a fost deja închiriată. Mall-ul are o suprafață de 50.000 metri pătraţi.

Maritimo Shopping Center include, printre altele, un hypermarket Auchan, mărcile de îmbrăcăminte ale grupului Inditex, magazine C&A, New Yorker, Deichmann, Domo, Flanco, Humanic, Takko sau Zoomania.

Centrul comercial a fost preluat în 2010 de la compania TriGranit, deși contractul de achiziţie a fost semnat încă din 2007, când mall-ul se afla în construcție.

Immofinanz are în portofoliu de 1.600 proprietăţi cu o valoare de piaţă de 8,5 miliarde de euro, fiind astfel una dintre cele mai mari cinci companii de imobiliare listate din Europa. În România, grupul deţine proprietăţi evaluate la circa un miliard de euro.

H&M are, în prezent, deschise în România șase magazine, din care cinci se află în București. Singurul magazin din provincie este, deocamdată, cel din Brașov.