'Suma reprezentând diferenţa rămasă neutilizată şi/sau nealocată din anul 2014 urmează să fie publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice şi al Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) în cel mult 5 zile de la data publicării Hotărârii în Monitorul Oficial', se menţionează în proiectul de Hotărâre.

Programul 'Prima Casă' a fost implementat la nivelul anului 2009, când piaţa imobiliară era blocată din cauza bulei imobiliare în care intrase România. În prezent, garanţiile pentru creditele destinate achiziţiei sau construcţiei de locuinţe în cadrul Programului se acordă numai în lei, de către finanţatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat în cadrul etapelor anterioare.

 Până în prezent, în cadrul programului au fost acordate circa 130.000 de garanţii, pentru finanţări în valoare de 2,525 miliarde de euro, respectiv 10,985 miliarde de lei, din care 31% reprezintă valoarea garanţiilor destinate achiziţiei de imobile construite între anii 2008-2014. În tot acest timp, au fost executate 312 garanţii, reprezentând o rată de default de 0,2%. AGERPRES