”Ritmul de creştere este mai puţin dinamic, în special în China, Rusia, SUA şi Europa”, a afirmat directorul general Dieter Belle, care a avertizat că, în urma calculării greşite a costurilor cu forţa de muncă la o fabrică din România, în 2017 şi 2018 va fi afectat profitul la divizia de sisteme de cablar, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres.  Vânzările ar urma să scadă la 4,4 miliarde de euro (4,88 miliarde de dolari) în acest an, faţă de 4,5 miliarde de euro în 2014, în timp ce analiştii se aşteaptă la 4,6 miliarde de euro.

Leoni, lider global în furnizarea de sisteme de cablare şi tehnologie de cablu, şi-a redus deja estimările în septembrie şi în octombrie, din cauza depăşirii costurilor, atribuite majorării salariilor în Europa de Est, şi a cerinţelor mai ridicate decât se estima pentru unele proiecte. Acţiunile Leoni, care în ultimele şase luni şi-au pierdut aproximativ jumătate din valoare, se tranzacţionau luni în scădere cu 6,9%, conform aceleiași surse.

Din cauza costurilor de restructurare de 30 milioane de euro, profitul înainte de taxe şi impozite din acest an va scădea la 105 milioane de euro, de la 151 milioane de euro în 2014, a avertizat compania germană. Obiectivul de îmbunătăţire a marjei operaţionale la 7% anul acesta, de la 4,4% în 2015, a devenit acum o ţintă pe termen lung. Printre clienţii Leoni se află Volkswagen, Siemens şi Deutsche Telekom. În România, Leoni are 11.700 de angajaţi şi trei fabrici, în Arad, Bistriţa şi Piteşti.