''Dacă se confirmă aceste suspiciuni, cred că este cazul, indiferent de cum îl cheamă pe omul respectiv, să-și dea demisia din funcție'', a afirmat Alina Gorghiu într-o conferință de presă la Timișoara.

Ea a punctat că din județul Timiș a pornit inițiativa privind legea lustrației și era destul de respectată ideea că ''în statul român cei care fac poliție politică, în general, nu au ce să caute în funcții publice sau în funcții de demnitate publică''.

Gorghiu a subliniat că nu vrea să se refere la un nume, ci face o apreciere de principiu.

''La fel de bine îmi aduc aminte cazul Mona Muscă, cea care, în urma unor suspiciuni de aceeași natură, a ieșit din viața politică, a ieșit din viața publică și aș vrea ca genul acesta de cazuri, indiferent de numele persoanei respective și de popularitatea persoanei respective, să nu se analizeze cu oca diferită, să existe aceeași unitate de măsură'', a detaliat Alina Gorghiu.

Senatoarea liberală a mai spus că în cazul Isărescu ar dori să vadă o reacție a guvernatorului BNR, afirmând că ''deși de trei zile există această suspiciune exprimată în spațiul public, o anchetă jurnalistică (…), nu am văzut nicio reacție nici a instituției, nici a domniei sale''.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a precizat marți, în privința verificării guvernatorului Mugur Isărescu, că a emis la 21 mai 2002 o decizie de neapartenență/ necolaborare cu Securitatea ca poliție politică în cazul lui, subliniind că reverificarea acestuia nu mai este posibilă.

AGERPRES