Google a anuntat lansarea Google Ventures, un fond de investitii care se va concentra pe gasirea si devoltarea de start-upuri cu mare potential.

„Google isi astfel angajamentul de a investi si de a oferi resurse pentru crearea de noi companii „, au declarat Rich Miner si Bill Maris, managing parteneri ai fondului.

„Cred ca vom putea gasi companii tinere cu potential exceptional pe care le vom incuraja pentru dezvoltarea unui business de succes”, au mai adaugat acestia.

Google Ventures are in plan sa investeasca in acest an 100 milioane de dolari in strat-upuri din mai multe domenii, cum ar fi software, tehnologii. biotehnologii, sanatate sau servicii de Internet, din intreaga lume.

Oficiialii Google au declarat ca sunt increzatori in acest proiect si ca nu ii sperie perioada dificila de pe piata, criza fiind o oportunitate pentru pornirea de noi afaceri.

„Suntem de parere ca aceasta criza este o perioada ideala pentru investitii, companiile cu potential avand sanse de a deveni urmatorii ‘giganti’ ai pietei”, au mai spus reprezentantii Google.

Sursa: CNET