Piata rezidentiala trece printr-o perioada caracterizata de un ritm mai lent al vanzarilor. Criza financiara internationala si efectele acesteia s-au resimtit si pe piata locala, insa aceasta nu inseamna ca vanzarile sunt blocate si ca toata lumea asteapta sa cada piata – spune Simina Istrate, coordonator de proiect din partea Colliers Residential Division.

Vanzarile la care se refera consultantul Colliers se intampla chiar la unul din cele mai noi proiecte rezidentiale lansate – Global City, dezvoltat de Global Finance in zona de nord a orasului, pe Sos. Bucuresti Nord si dispunand astfel de un acces facil atat spre Bucuresti cat si spre destinatii turistice gen Constanta, Valea Prahovei sau Brasov.

Astfel, in primele 3 saptamani de la lansare s-au vandut 10% din apartamentele disponibile ceea ce arata un interes sporit pentru noul proiect mixt; acesta ofera spatii de birouri si locuinte intr-un concept modern.

“Majoritatea cumparatorilor au optat pentru apartamente de 2 camere, iar ceea ce i-a influentat a fost faptul ca proiectul Global City are o densitate scazuta si un concept modern care se regaseste in finisaje si echipari. Profilul celor interesati de ansamblul Global City este destul de variat, fiind reprezentat de persoane cu varsta cuprinsa intre 25 si 30 de ani, majoritatea ocupand pozitii de middle management sau fiind antreprenori ai propriei afaceri. Cei mai multi dintre ei locuiesc in Bucuresti si au optat pentru achizitia unor apartamente in Global City fie ca resedinta permanenta, fie ca investitie”, spune Istrate.

Global City este un ansamblu de cladiri de birouri si cladiri rezidentiale – 4 cladiri care ofera 381 apartamente. Apartamentele Global City sunt tip studio, 2 camere, 3 camere si 4 camere, iar 14 dintre ele sunt de tip duplex.

Sursa: Global City