Duminică, în localitatea Kitzingen, din landul Bavaria, termometrele arătau 40,3 grade Celsius, cu 0,1 grade Celsius mai mult decât s-a înregistrat în 2003, când a fost stabilit precedentul record, potrivit Serviciului german de meteorologie.

Canicula i-a determinat pe mulţi cetăţeni germani să se răcorească în apele lacurilor, râurilor sau piscinelor, înregistrându-se din păcate şi 12 decese prin înec.

În timpul nopţii de duminică spre luni valul de căldură a fost însoţit de furtuni violente, cu scăderi bruşte de temperatură, ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt care în anumite zone au atins şi valori de 90-100 de km pe oră, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Serviciului german de meteorologie. Două peroane au fost rănite de fulgere, potrivit DPA.

Furtunile au determinat întârzieri ale trenurilor din cauza copacilor căzuţi pe terasamentul căilor ferate, compania Deutsche Bahn anunţând luni dimineaţă că anumite linii de cale ferată din zona Hanovra se confruntă cu întârzieri şi anulări ale unor curse de cale ferată ce vor dura până în cursul după-amiezii. A avut de suferit şi traficul aerian, 17 curse fiind deviate dinspre aeroportul Tegel spre alte aeroporturi, iar unele zboruri de pe acest aeroport au fost anulate.AGERPRES