Evenimente Mica publicitate Abonamente
CITEŞTE ŞI

Capital Live

George Bălan, antreprenor: „În 2006 aveam venituri de 22.000 de euro pe lună, dar am dorit ceva făcut de mine, pentru mine”

Autor: |

Managing Partner la Gelato d`Amore, George Bălan este unul dintre antreprenorii români care au încercat să-și găsească drumul în business trecând prin momente extrem de dificile, dar țintind mereu propriul vis.

„Am lucrat, mai întâi, într-o multinaţională importantă. În 2006 aveam venituri de 22.000 de euro pe lună, dar am dorit ceva făcut de mine, pentru mine. Mi-a fost deranjată zona de independenţă şi am făcut pasul către altceva. Acum nu aş mai face aşa ceva. Mai ales că aveam o familie şi nu am gândit suficient atunci. Pusesem bani deoparte pentru un business, dar nu pentru acesta de acum. Era ceva cu produse româneşti vândute în Italia. În vreo şase luni banii s-au dus, iar afacerea nu a mers. N-am trecut de partea de plan de business. Apoi, în 2007, a venit afacerea Venchi.

Am adus în România o marcă, Venchi, care făcea ciocolată şi îngheţată. Acolo nu a mers, din nefericire, parteneriatul. Eu am fost întotdeauna un om de echipă, dar unul mai special. Mi-am dat seama că eu personal pot fi o poveste. Și a venit momentul schimbării. Aşa a apărut Gelato d`Amore, firmă deschisă în 2013. În acest moment firma este un business de familie, al meu şi al soţiei mele, şi va fi urmată de o alta, Bălan Gelato. E greu de spus cât am investit în Gelato d`Amore pentru că eu nu calculez foarte exact sumele. Tocmai de aceea am rămas, de mute ori, fără bani”, a declarat la emisiunea Capital Live, George Bălan, actual Managing Partner la Gelato d`Amore.

Antreprenorul a explicat şi că a pierdut „mulţi bani de-a lungul vieţii. Sute de mii de euro. Am făcut şi împrumuturi din cauza cărora am pierdut chiar şi casa părinţilor. Patru ani am dormit pe jos. Când pierzi totul este, într-un fel, cel mai bun lucru care ţi se poate întâmpla. Poţi lua lucrurile de la capăt”.

Pentru cei care nu ştiu, George Bălan explică şi diferenţa dintre îngheţata artizanală şi cea industrială: „Îngheţata industrială are 40% aer, varianta soft are chiar peste 60% aer. Gelato are undeva între 8% şi 12% aer. Eu consider că Gelato este un ingredient în sine. Laptele provenit de la fermă – de vacă, bivoliţă sau capră – ocupă o parte mare din reţetă. Smântâna trebuie să fie tot naturală, de la fermă. Există Gelato cremă şi sorbetto. La acesta din urmă fructul este principalul ingredient. Noi am adaptat reţeta de sorbetto punând chiar mai mult fruct”.

Pagina 1 din 2
SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.
Capital - Comenteaza
Printeaza

EVZ

DCNews

Economica.net

Ziare.com

AutoBild

Adevarul

Click

Agrointeligenta

Doctorul Zilei

Animal Zoo

EVZ Monden

Infoactual

Capital - Articole similare

Capital Live

02 mai 2017

Adrian Bența, invitat la Capital Live

Capital Live

19 aprilie 2017

Adrian Vasilescu, la Capital Live

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

FACEBOOK
evz.ro