Este aproape de necrezut ca cineva s-ar putea ridica la inaltimea lui Bill Gates dupa plecarea acestuia din functia de director executiv al Microsoft. Insa compania de software trebuie sa intampine si sa rezvolve problemele pe care nici Gates nu a reusit sa le inlature.

Cand, in 2006, Gates a anuntat ca are in plan sa renunte la conducerea companiei si sa ocupe un loc doar in board-ul director, Microsft a desemnat doi directori care sa ghideze compania in directia tehnica. Insa remarcile recente ale lui Gates arata ca gigantul american este in cautarea unui numar mult mai mare de angajati care sa se ocupe de planurile companiei.

Inca de la nasterea Microsoft, in 1975, Bill Gates a fost geniul programator al companiei, gurul tehnologiei, omul care a luat intotdeauna ultima decizie. El a transformat Microsoft int-o companie de renume mondial, un monopol , care s-a dezvoltat puternic in ciuda unor pierderi majore in procesele antitrust din SUA si Europa.

Gates a afirmat in cadrul unei intalniri oficiale ca “Ne-am creat o serie de misiuni, nu-am catalogat clientii, nu-am ales cei mai buni specialisti si cercatatori in domeniu”, definind astfel profilul companiei. Insa, acum, in momentul plecarii lui Gates, Microsft a refuzat sa ofere raspunsuri privind acestea sarcini pe care le are in plan.

Doar anul trecut, in tipul Microsoft Worldwide Partner Conference din Denver, CEO-ul companiei Steve Ballmer, a declarat ca are o lista de aproximativ 70 de planuri.

Tinand cont de noile schimbari din domeniu si de recentul esec al programului de operare Windows Vista cat si al discutiilor privind preluarea Yahoo, Michael Silver, analist Gartner, a declarat ca “Pot exista oameni care sa conduca Microsoft chiar mai bine decat Gates in urmatoarea era a tehnologiei”. “Este posibil ca noii oameni din conducerea companiei sa stea in umbra lui Bill Gates, insa este la fel de probabil ca acestia sa faca lucruri fundamentale”, a spus George Colony, fondatorul Forrester Research.

Sursa: AP