''Cu privire la imigraţie, să fie clar, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va conduce la schimbări în termeni de tratate de imigraţie cu Regatul Unit. Acestea sunt tratate bilaterale'', a precizat reprezentantul guvernului de la Paris. 

Un astfel de tratat, semnat în 2003, le permite autorităţilor britanice să efectueze control al paşapoartelor pe teritoriul francez şi vice-versa. Practic, tratatul respectiv 'pune' graniţa britanică pe teritoriul francez, astfel că migranţii ce încearcă să ajungă pe coastele britanice sunt comasaţi în tabăra de la Calais, de pe coasta de nord-vest a Franţei. 

Imagini dramatice cu migranţi care fugeau în grupuri mari din tabăra de Calais pentru a forţa intrarea în tunelul de sub Canalul Mânecii i-au încurajat pe eurosceptici, care le-au cerut alegătorilor britanici să se pronunţe la referendumul din 23 iunie pentru ieşirea Marii Britanii din UE. 

Potrivit rezultatelor definitive, 51,9% dintre britanici au votat joi în favoarea Brexit-ului. Rata prezenţei la vot a fost de 72,2%. Numărul votanţilor care s-au pronunţat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane. 

AGERPRES