Este pentru prima dată când o gamă diversificată de fonduri mutuale de tip deschis sunt oferite de către Franklin Templeton investitorilor din România. Fondurile fac parte din familia Franklin Templeton Investment Funds (FTIF) – Société d’Investissement à capital variable (SICAV) înregistrată în Luxemburg, o instutuţie umbrelă pentru o serie de sub-fonduri care oferă oportunităţi de diversificare în raport cu sectoare, ţări, tipuri de active şi stiluri de investiţii.

Aceste 11 fonduri oferă expunere unor pieţe  sau sectoare la care accesul investitorilor români ar fi dificil altfel. Odată cu lansarea gamei SICAV în România, investitorii pot alege să investească în ţări ce înregistrează în prezent o creştere rapidă precum China, India sau Brazilia, în dinamicul sector al tehnologiei, în resurse naturale şi într-o întreagă serie de alte acţiuni sau instrumente cu venit fix.

Aceste fonduri au stiluri de investiţii de la creştere la valoare şi sunt administrate de profesionişti cunoscuţi şi experimentaţi din birourile din SUA, Singapore sau Hong Kong.

„Credem că investitorii români vor beneficia de mai multă alegere şi aceasta este exact ceea ce oferă aceste fonduri de tip deschis lansate de Franklin Templeton: acces la oportunităţi diversificate de acţiuni sau instrumente cu venit fix cu expunere diversificată în cele mai interesante pieţe şi sectoare”, a declarat Borno Janekovic, Director Europa Centrală şi de Est, Franklin Templeton Investments.  

Investitorii români vor avea acces la următoarele fonduri:
•    Franklin High Yield Fund, administrat de Betsy Hofman.        
•    Franklin India Fund, administrat de Stephen Dover.
•    Franklin Natural Resources Fund, administrat de Frederick Fromm, Stephen Land & Matt Adams.
•    Franklin Technology Fund, administrat de JP Scandalios.
•    Franklin Templeton Global Fundamental Strategies Fund, administrat de Tony Coffey & Brent Smith.
•    Franklin US Total Return Fund, administrat de Roger Bayston & Kent Burns.
•    Templeton Asian Growth Fund, administrat de Mark Mobius.
•    Templeton BRIC Fund, administrat de Mark Mobius, Dennis Lim & Tom Wu.
•    Templeton China Fund, administrat de Mark Mobius.
•    Templeton Global Bond Fund, administrat de Michael Hasenstab.
•    Templeton Global Total Return Fund, administrat de Michael Hasenstab.

Este important de menţionat faptul că aceste fonduri SICAV nu sunt afiliate în niciun fel cu Fondul Proprietatea, fondul de investiţii de tip închis din România administrat de Franklin Templeton Investment Management Limited Sucursala Bucureşti, reprezentat de managerul de portofoliu Greg Konieczny.

Iniţial, fondurile vor fi disponibile prin reţeaua BRD Groupe Société Générale. Franklin Templeton se află într-un proces de finalizare a acordurilor de distribuţie cu o serie de alte bănci din România pentru a permite accesul mai larg al investitorilor locali.