La categoria regină a Oscarurilor au mai fost nominalizate producţiile "Arrival", "Fences", "Hacksaw Ridge", "Hell or High Water", "Hidden Figures", "Lion", "Manchester by the Sea" şi "La la Land".

În cadrul unei gafe de proporţii pentru rigorile de organizare a unei gale Oscar, prezentatorii premiului la categoria cel mai bun film, Warren Beatty şi Faye Dunaway, au anunţat drept câştigător filmul "La La Land" în locul producţiei "'Moonlight". Confuzia a fost generalizată, membrii echipei "La La Land" urcând pe scenă pentru a sărbători cel mai important premiu al serii, înainte de a fi opriţi de organizatorii care au prezentat publicului plicul în care filmul câştigător era de fapt "Moonlight".

Vizibil încurcat, Warren Beatty a explicat că în momentul în care a urcat pe scenă a primit din greşeală plicul în care era anunţată Emma Stone drept câştigătoare la categoria cea mai bună actriţă cu rolul din "La La Land", fiind indus în eroare că acest musical este marele câştigător al categoriei cel mai bun film.