Ford va lansa celebrul său Mustang, sedanul Fusion şi alte modele în Africa şi Orientul Mijlociu, estimând că în următorii şase ani vânzările auto pe continentul african să urce cu 40%, la 2,1 milioane de vehicule, a declarat Jim Benintende, şeful operaţiunilor Ford în Africa şi Orientul Mijlociu.

Anul viitor, Ford va aduce 17 modele noi în Africa de Sud şi în Africa Subsahariană, inclusiv Mustang, Fusion şi Focus, compania apreciind că numărul locuitorilor din Africa care pot şofa va creşte cu 55%, la 840 de milioane, până în 2023, de la 540 de milioane în prezent.

Cota de piaţă a companiei Ford în Africa de Sud, unde vânzările anuale totale se ridică la aproximativ 600.00 de vehicule, a urcat la peste 10% în 2013, de la 7,7% în 2012, a explicat Jeff Nemeth, şeful operaţiunilor Ford din acest stat.

În primul trimestru din 2014, Ford a înregistrat în Africa şi Orientul Mijlociu un profit înainte de taxe de 54 milioane de dolari, în creştere cu 15% faţă de perioada similară din 2013.

"Piaţa auto din Africa şi Orientul Mijlociu este aşteptată să se majoreze cu 40%, până în 2020, la 5,5 milioane de vehicule. Africa şi Orientul Mijlociu este ultima frontieră pentru creşterea industriei auto globale", a apreciat Benintende.

Luni, Ford a suspendat temporar producţia la una dintre fabricile sale din Africa de Sud, din cauza grevelor cu care se confruntă unii furnizori ai companiei americane.

"Producţia la fabrica noastră de asamblare din Silverton a fost temporar suspendată din cauza unei greve. Cealaltă fabrică a Ford, din Port Elizabeth, funcţionează normal", a anunţat un purtător de cuvânt al Ford, Alicia Chetty.

Membrii sindicatului metalurgiştilor sud-africani (NUMSA) au început o grevă la 1 iulie, cerând o creştere anuală a salariilor de 12-15% pentru angajaţi. Greva afectează companiile care livrează componente pentru sectorul auto.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.AGERPRES