Ford Australia a anuntat ca va disponibiliza 350 de angajati, adica 15% din forta de munca angajata in unitatiel de productie din aceasta tara. Motivul pentru aceasta decizie este scaderea vanzarilor pentru modelele de masini mari.
Disponibilizarile sunt asteptate sa aiba loc la jumatatea lunii noiembrie. Aceasta veste vine dupa ce compania a anuntat ca va renunta la alte 600 de locuri de munca in anul 2010, odata cu incheierea productiei locale a motoarelor cu sase cilindri.

Potrivit purtatorului de cuvant al companiei, Sinead McAlary, schimbarea preferintelor consumatorilor, cresterea pretului carburantilor si factorii economici au cauzat declinul vanzarilor pentru segmentul masinilor de mari dimensiuni, iar acest lucru au determinat Ford Australia sa ia masurile necesare pentru a reduce pierderile inregistrate.
„Disponibilizarile vor fi voluntare si vor fi impartite egal intre cele doua fabrici localizate in statul Victoria”, a precizat Sinead McAlary.

Ford Motor Co. a inregistrat o scdere majora a vanzarilor pe piata din SUA si a inregistrat pierderi de 8,7 miliarde de dolari in al doilea trimestru al acestui an, iar acum se afla in plin proces de reorientare a productiei spre automobilele de clasa mica, in detrimentul SUV-urilor si al camionetelor.

Pe de alta parte, McAlary a spus ca in anul 2011, Ford Australia va angaja 300 de muncitori, odata cu lansarea in productie a modelului Ford Focus, insa „pana atunci este necesara o reducere a personalului”.

Sursa: wheels.ca